Sunday, October 19, 2014

Köszönet a kitárulkozóknak – egy bátor kismamával készített interjú margójára

Köszönet a kitárulkozóknak – egy bátor kismamával készített interjú margójára

terhes-pocak-kismama-featured

Tudják, hogy megkapják majd a magukét. Tudják, hogy sebezhetővé válnak abban a pillanatban, amikor a nyilvánosság elé tárják életük egyik történetét. Tudják, hogy a fejük fölött fognak ítélkezni – mégis vállalják, mert úgy érzik, így kell cselekedni. Nekik szeretnék most köszönetet mondani, s egyúttal a „besikerült” terhesség még mindig tabunak számító témájáról morfondírozni.

Follow @temptercat

View On WordPress

Tuesday, October 7, 2014

Fél almák társasága: a boldogság odakint van?

Fél almák társasága: a boldogság odakint van?

fel-alma-tempty-featured

Vannak, akik szüntelenül és kétségbeesetten keresik a másik felüket. Fél almát látnak a tükörben, s egyre barnuló hússal rettegnek, hogy sohasem lesznek egészek. Szó szerint félnek. Hiába szépek, okosak és ügyesek, nem érzik teljesnek a lényüket. Úgy próbálgatják magukra a várva várt messiásokat, mint a mesebeli herceg Hamupipőke üvegcipellőjét a hajadonokra.

Follow @temptercat

Nem a…

View On WordPress

Wednesday, October 1, 2014

Hermione tudja

hermione-granger-varazspalca-featured-tempty

Hermione tudja, milyen érzés a varázspálcát farzsebre vágni. Hermione tudja, milyen érzés, hogy életének egy részét még azokkal sem oszthatja meg, akik a legközelebb állnak hozzá – mert egyszerűen nem értenék.

Follow @temptercat

Már tizenkét évesen, amikor először olvastam a Harry Pottert, eszembe jutott: Hermionénak, a fogorvos szülők boszorkány gyerekének az élet jókora feladatot osztott.…

View On WordPress

Friday, September 19, 2014

A korral nem jár bölcsesség

A korral nem jár bölcsesség

kattant-oregasszony-transzvesztita

„Há’ hogy van feleőtözve! Oszt’ még csudákozik, ha megereőszakojják!” – kiáltotta egy néni fél társasháznyi távolságból, miközben felém sántikált. Mogorván lengette maga mellett a szatyrát, tekintetében pedig hetvenvalahány esztendő indulata parázslott, úgy ágált. A lábam még csak nem is lassított, az eszem viszont megállt.

Follow @temptercat

A legkevésbé sem számít, miként voltam „feleőtözve”…

View On WordPress

Tuesday, September 16, 2014

Tipikus magyar mentalitás

tepett-magyar-zaszlo-featured-tempty

Nem az a tipikus magyar mentalitás, amikor a pesszimisták tehetetlenségével, némileg irigykedve szemléled a világot. Hanem az, amikor a saját honfitársaidra egyfajta felsőbbrendűség-tudattal tekintve, viselkedésük okát végtelenül leegyszerűsítve megbélyegzed őket – és velük együtt saját magadat is.

Follow @temptercat

Elképesztően trendi a tipikus magyar mentalitásról beszélni. Otthon, a…

View On WordPress

Friday, August 29, 2014

A BKV angyala: energiát kaptam a metrón állva

A BKV angyala: energiát kaptam a metrón állva

budapest-metro-featured

„Szia! Ne haragudj, hogy így ismeretlenül megszólítalak, de…” – nézett fel rám a furcsa lány a metró üléséről, amikor egy bőrönddel, egy laptoptáskával, egy hátizsákkal és egy nagyobbacska reklámszatyorral felmálházva mellé álltam. „Igen?” – kérdeztem vissza kíváncsian.

Follow @temptercat

„Kérsz egy kis energiát? Nekem most túl sok van” – rebegtette rám szürke szempilláit, miközben ideges…

View On WordPress

Monday, August 11, 2014

Shit’n’run, a kamaszkutya-életfilozófia

bello-kutya-csukottszemmel-tempty-featured

Bello szertelen kiskamasz eb. Egyszerre háromfelé akar indulni, amikor sétálni viszem. Köhögve csodálkozik rá, hogy fojtja a textilpóráz, ha agártempóban lódul meg előre. Kezdő balerinaként próbál piruettezni jelölés közben, a nagydolgát pedig úgy ereszti el, akár a lovak – menet közben.

Follow @temptercat

Oldalra billentett fejjel néz vissza rám, hogy az ilyen eseteknél miért állok meg. Húzna,…

View On WordPress

Tuesday, August 5, 2014

A hollófekete lélekguru esete

A hollófekete lélekguru esete

hollo-featured-tempty

Tegyük fel, hogy van az életedben valaki, aki rengeteget ír és beszél a szeretetről, az elfogadásról, meg minden lelki-szellemi jóról. Elhiszed, hogy előtted jár az úton. De egyszer csak történik valami, amitől két perc alatt kifordul önmagából. Mintha szatír lenne a télapóból. Neked pedig rá kell döbbenned: téged is a földbe döngölne, csak hogy a saját büszkeségét mentse.

Follow @temptercat

Sokf…

View On WordPress

Saturday, August 2, 2014

Ha anyát szeretni fáj

Ha anyát szeretni fáj

love-you-mom-rose-tempty-featured

Nehéz olyan embert szeretni, akinek néha bekattan, hogy a kis piros kockát nagy kék gömbnek kéne látni. Aki az egyik pillanatban még mosolyogva tárja eléd a legbensőbb titkait, a következőben pedig eltorzult arccal és reszelős hangon ordítja, hogy takarodj innét. Aki újra és újra a lelkedbe tapos, neked pedig fogalmad sincs, miért.

Follow @temptercat

Nehéz ilyen embert szeretni, mert nem csak te…

View On WordPress

Monday, July 21, 2014

Amikor a kapcsolaton belüli erőszak nem nőjogi kérdés

Amikor a kapcsolaton belüli erőszak nem nőjogi kérdés

eroszak-bantalmazas-ferfi-featured

„Megint megpofozott. Összepakolt, elvitte a cuccait, majd visszajött. Elkezdett zsarolni, elővett egy kést, bezárkózott a szobába, és azzal fenyegetőzött, hogy hívhatom a mentőket. Bepánikoltam, elkezdtem bőgni. Kibaszottul féltem, hogy végül belém bassza a kést” – írta nekem valaki, aki azóta is együtt van a párjával. Szereti.

Follow @temptercat

Egy bántalmazó párkapcsolatotbaromi könnyű…

View On WordPress