Thursday, July 19, 2012

Zsolti mocskosnak született

Zsolti elmélyülten fixírozta barna lábfejét, miközben a járdán baktatott. Nem nézett se jobbra, se balra; a fürkésző tekintetek így is elkísérték mindenhova. Hallotta, hogy a közelítő tűsarkak léptei egyre gyorsulnak, majd az utca másik oldalán folytatódnak. „Tőlem aztán nem kell félned…” – gondolta sokadjára, de megszokta már, hogy senkit sem érdekel a „sötét” lelki világa.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Friday, January 27, 2012

VV Fecót asszimilálja az RTL Klub

„Shavale, romale” stílusú szófordulatok sokasága, heves gesztusok tömkelege, a jóisten sűrű említése, jellegzetes hanghordozás és megannyi apróság tanúskodik a Való Világ szereplőjének roma identitásáról. Már ha a csatorna bevágja ezeket az esti összefoglalóba. Érdekes, hogy többnyire roppant mérsékelt formában szokta.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Sunday, August 7, 2011

Szexuális kultúrára tanítják a roma fiatalokat

„Először suliba kell menni, álmokat teljesíteni, aztán jöhet a család. Ha nincs iskola, nincs szakma, nincs pénz se, nincs miből eltartani a családot” – fejtegeti egy barna bőrű lányka az Index videójában, amely a tabudöntögető cigánytáborról tudósít. És ahol Kökény Attila a védekezésről egyáltalán nem, a szerelemről viszont annál többet dalolt.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!