Friday, June 6, 2014

Rácsodálkozni a cenzúrára – az Origóból kiindulva

Rácsodálkozni a cenzúrára – az Origóból kiindulva

„Jó reggelt, Magyarország!” – pislogtam, amikor megláttam az Origo főszerkesztőjének kirúgásáról szóló hírdagályt. Az emberek többsége rácsodálkozott, hogy érzékeny témák érintéséért meneszteni lehet egy újságírót. Pedig ez mindig is így volt – legalábbis amióta az eszemet tudom.

Follow @temptercat

Ady Endre jól megmondta: „Nekünk Mohács kell”. Egy csattanós pofon, hogy észbe kapjunk, különben…

View On WordPress

Friday, March 28, 2014

Boldogan nem szavazok

valasztasok-szavazas-featured

Alulírott én Magyarország huszonöt éves állampolgára ezúton kijelentem, hogy nekem bizonyos keretek között kurvára mindegy, ki van hatalmon. Nem érzem kötelességemnek a szavazást, és a legkevésbé sem függ a parlamenti bársonyszékekben ülőktől a testi-lelki egyensúlyom, vagy akár a pillanatnyi hangulatom. Legyen, aminek lennie kell. Rátok bízom.

Follow @temptercat

Tisztában vagyok vele, hogy…

View On WordPress

Sunday, November 10, 2013
Fagyállót a fosztogatóknak!Van ez a fazon, aki fagyállót kevert a saját megdézsmált borába, s miután az iszákos tolvaj…View Post

Fagyállót a fosztogatóknak!

Van ez a fazon, aki fagyállót kevert a saját megdézsmált borába, s miután az iszákos tolvaj…

View Post

Wednesday, March 7, 2012

A pocsolya jobb szélén dagonyázó malacok

A radikálisok szemszögéből: Kertész Ákos, Budapest antimagyar díszpolgára azt írta, hogy népünk „genetikusan alattvaló”. A gondolkodni tudók szemszögéből: egy nyolcvanéves tollforgató most kanadai menekültjogért kuncsorog, mert az idézett kijelentése után hadjáratot indítottak ellene. Kinek van igaza, és miért ilyen vehemens a reakció?

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Monday, January 30, 2012

A Facebook-demokrácia halála

Ernő megkövülten meredt a monitorra. Jobb kezében az egér, ballal a mellkasát szorongatta. Lesújtotta, amit látott. Négy apró táblázat a képébe ordította: itt és most a gazdagok járnak jól, a kisemberek pedig szívnak. Rég sejtette, hogy így áll a helyzet, de ha már a szomszéd Marika is kitette a Facebookra, akkor kizárólag megmásíthatatlan tény lehet.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Monday, January 9, 2012

Mi folyik ma Magyarországon?

Idegen rémálom Európa szívében. Pimasznak nevezi Orbánt a Die Welt. Nagyot csalódott az USA Magyarországban. Ilyen címek röpködnek a sajtóban, amikor az egyik barátnőm közli, hogy az adó- és járulékváltozások miatt kitették a munkahelyéről, a másik pedig az adójóváírástól megfosztott diákbére miatt szomorkodik.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Wednesday, December 28, 2011

Semjén Zsolt tényleg eltörölné a karácsonyt?

„Elmaradott marhaságnak találjuk a karácsonyt. Lehet, hogy keresztény ünnep, de nem kereszténydemokrata” – nyilatkozta a KDNP-s politikus. A cikk futótűzként terjedt, sorban érkeztek hozzá az anyázós kommentek. Úgy tűnt, mindenki elhitte, pedig a Képviselőfánk álhírblog humoros hasábjain jelent meg.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!