Friday, February 28, 2014

Az üzlet és a barátság külön utakon jár

Az üzlet és a barátság külön utakon jár

penz-koltsegvetes-stressz-featured

„Levelet kaptam az adóhivataltól, hogy eljárás indul ellenem. Pedig nemrég fizettem be nekik plusz hetvenezret! Most meg már megint egy rakás pénztkérnek!” – hadonászik indulatosan az egyébként zen-nyugalmú Manyika, de hát a bürokrácia lelketlen. Van azonban valami, ami még az embereket számoknak látó intézményeknél is kegyetlenebb: a kísértés, hogy ha például a könyvelőd szakmai hibát vét, akkor…

View On WordPress

Wednesday, July 25, 2012

Ártatlan adós a tévében

„Elegem van, betelefonálok a tévébe!” – prüszkölte Teri, miután a vadul csörgő készülék kijelzőjén megpillantotta a szemétláda főbérlő nevét. A mocskos burzsuj az istennek sem akarja megérteni, hogy ételre is alig jut, nem még a fél év alatt felhalmozódott hátralékra.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Friday, May 11, 2012

Arcpirító tranzakció a postással

„Anyjuk, ne cseverésszé’ mán annyit a Bözsivel, hát nagy lesz a számla!” – utasítja rendre Zsiga bácsi a helyi információs központként működő nejét. „Ugyan, nincsen még az a telefonadó! Meg amúgy is visszakapjuk az árát, aszonták a tévébe’!” – replikázik az asszony, majd szitkozódik egy sort, mert a második mondatot maga sem hiszi el.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Monday, January 30, 2012

A Facebook-demokrácia halála

Ernő megkövülten meredt a monitorra. Jobb kezében az egér, ballal a mellkasát szorongatta. Lesújtotta, amit látott. Négy apró táblázat a képébe ordította: itt és most a gazdagok járnak jól, a kisemberek pedig szívnak. Rég sejtette, hogy így áll a helyzet, de ha már a szomszéd Marika is kitette a Facebookra, akkor kizárólag megmásíthatatlan tény lehet.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Monday, January 9, 2012

Mi folyik ma Magyarországon?

Idegen rémálom Európa szívében. Pimasznak nevezi Orbánt a Die Welt. Nagyot csalódott az USA Magyarországban. Ilyen címek röpködnek a sajtóban, amikor az egyik barátnőm közli, hogy az adó- és járulékváltozások miatt kitették a munkahelyéről, a másik pedig az adójóváírástól megfosztott diákbére miatt szomorkodik.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Wednesday, November 16, 2011

Ebadó kutyaszemmel

Dr. Kazánházy Snoopy vagyok, maholnap kilencéves, komoly, házőrző eb. Igaz, a pedigrém nem valami fényes – anyukám németjuhász, apukám erdélyi kopó, de egyik testvérem például foxira sikeredett –, mégis azt kérem, legyenek szívesek meghallgatni a történetem, és vele a véleményem egy igen fontos politikai kérdésben!

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Monday, October 17, 2011

Műveltebbek leszünk a pornóadótól?

Kedvenc hárombetűs szavunkhoz rengeteg új előtagot talált a kormány: hamburger-, diplomás-, csipsz-, eb- és lekváradó mellett hallhatunk például válási illetékről, tűzoltási járulékról, illetve dugódíjról is. Egy régi-új fideszes javaslat azonban mindegyiken túltesz. Megsarcolnák a pornót.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!

Wednesday, September 14, 2011

Diplomásadó: hülyeség a köbön

A diplomások fizetésük egy részét valami alapnak adják majd, amely a jövő értelmiségijeit támogatja. Szerencsére ez a rémálomkép egyelőre csak a nemzeti erőforrás miniszter buksijában él, akit ebben a pillanatban tízezrek akarnak meglincselni a kijelentése miatt.

A teljes cikket a tempty.hu-n olvashatod, katt ide!